Varsinais-Suomen luonnonsuojelupiiri

Ohjeet nousuesteilmoituksen tekoon kännykällä (paikannus päällä)


Lomake kysyy oikeutta käyttää paikannustietoa. Hyväksy pyyntö.

Lomakkeessa on kaksi osaa, kartta, jolla näytetään paikka ja tekstikenttiä tietojen syöttöön.

Tekstikentät eivät ole pakollisia. Lomakkeella voidaan lähettää myös kuva nousuesteesta, mutta sekään ei ole pakollinen.

 

Kysyttävät tiedot

Nousuesteen paikka ilmoitetaan kartalla. Karttaa voi suurentaa ja pienentää napeista + ja -. Kartan voi keskittää puhelimesi paikantamaan paikkaan. Zoom-nappuloiden alla oleva ruutu keskittää kartan.

Kartan oikeassa yläkulmassa on karttatyypin valinta. Vaihtoehtoina on opaskartta, peruskartta ja ilmakuva.

Ollessasi kohteen vieressä, keskitä kartta. Paikan osoitin siirtyy siihen. Kun osoittimen kärki on kohdallaan, täytä alla olevat tekstikentät.

Tekstikentistä tärkein on selostus. Siinä voi kertoa tarkemmin paikkaa sekä esteen laatua. Este voi olla pato tai esimerkiksi maantierumpu.

Lomakkeella kysytään yhteystietoja. Mikäli annat yhteystietosi, niitä saatetaan käyttää lisätietojen kysymiseen esteestä. Tietoja ei luovuteta mihinkään muuhun tarkoitukseen. Yhteystiedot hävitetään kyselyn päätyttyä, viimeistään vuoden 2021 lopussa.

Kännykän paikannustieto tallennetaan vain kuvan paikkatietoihin. Reittiä, jota olet kulkenut, ei seurata eikä tallenneta.

Lomakkeella voit liittää ilmoitukseesi yhden kuvan. Kuvan koko ei saa ylittää 5 Mt (megatavua). Mikäli sinulla on useampi kuva samasta nousuesteestä, voit lähettää ne tekemällä toisen ilmoituksen merkiten esteen samaan paikkaan.

Kun tiedot on täytetty, paina nappia "Tallenna tieto".

Tiedot eivät tule välittömästi näkyviin. Niistä tehdään tietue esterekisteriin ennen kuin ne liitetään kartalle.

Linkit:
Nousuesteen ilmoituslomakkeeseen
Ilmoitetut nousuesteet